İSTANBUL / ÜMRANİYE - Haşim İşcan İlkokulu

Nis

23 Nisan 1920, Türk Milleti'nin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tam 104 yıl önce çocuklara armağan etti.

"Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır."

Nis

Bilindiği gibi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun yürürlüğe girmesi, ülkemizde kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur. 1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Kişisel Veri Nedir?

Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade etmektedir. Bu bağlamda sadece bireyin adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi onun kesin teşhisini sağlayan bilgiler değil, aynı zamanda kişinin fiziki, ailevi, ekonomik, sosyal ve sair özelliklerine ilişkin bilgiler de kişisel veridir. Bir kişinin belirli veya belirlenebilir olması, mevcut verilerin herhangi bir şekilde bir gerçek kişiyle ilişkilendirilmesi suretiyle, o kişinin tanımlanabilir hale getirilmesini ifade eder. Yani verilerin; kişinin fiziksel, ekonomik, kültürel, sosyal veya psikolojik kimliğini ifade eden somut bir içerik taşıması veya kimlik, vergi, sigorta numarası gibi herhangi bir kayıtla ilişkilendirilmesi sonucunda kişinin belirlenmesini sağlayan tüm halleri kapsar. İsim, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, genetik bilgiler gibi veriler dolaylı da olsa kişiyi belirlenebilir kılabilme özellikleri nedeniyle kişisel verilerdir.

Kişisel Veri, Kişisel Verilerin İşlenmesi, Veri Sahibi, Kişisel Verilerin Korunması hakkında ve daha fazla bilgi edinmek için https://www.kvkk.gov.tr/ adresini ziyaret ediniz.

Nis

2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.

Mrt

Velilerimiz okul internet siteleri üzerinden e-devlet kullanıcılarıyla sisteme giriş yaparak öğretmenlerin zaman çizelgesinde boş olan zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabileceklerdir.

Randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğleye kadar sistem açık olacaktır. Öğleden sonra okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecektir.

Sisteme giriş yapmak için okul sitemizdeki "Okuldan Randevu Al" butonunu kullanabilirsiniz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'U Anma Günü münasebetiyle düzenlenen programızda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

103 yıl önce, Türk milleti bağımsızlık ve özgürlük aşkını İstiklal Marşı'nda buluşturduğu büyük bir karar aldı. Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen o muhteşem dizeler, yüzyıllardır Türk milletinin varoluş mücadelesini en yalın ve en gururlu haliyle ifade ediyor.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında, o büyük kararı ve milli iradeyi bir kez daha anıyoruz. Bu marş, Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği kararlılığı, birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan eşsiz bir destandır. İstiklal Marşı, yüreklerimizde sonsuza kadar yaşayacak olan milli bir mirastır. Bu büyük mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. 103. yıl dönümünde, İstiklal Marşı'nın ruhunu ve önemini bir kez daha hissediyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha minnetle anıyoruz.

www.disleksidernegi.com

Okulumuz açıldı :)

Ekm

İNKİLAP MAHALLESİ MUHTARIMIZ SAYIN MAHİR SU OKULUMUZU ZİYARET ETMİŞTİR.

Şbt

Proje İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kapsamında olup eğitim-öğretim dönemi içersinden ders dışı bir çok faaliyeti kapsamaktadır.

Kas

olumsuz ve beklenmeyen olaylarla karşılaşmadan önce olay sırasında yapılacak faaliyetlerin deneme ve pratik amaçlı uygulanmasına tatbikat adı verilir.Günlük hayatımızda ise başımıza gelebilecek bir çok acil ve olağan üstü durum için önceden hazırlıklı olmak amacı ile tatbikatlar yapılmalıdır. Okulumuz da bu tatbikatlardan birini gerçekleştirdi.

Kas

Diyabetin türleri, tip 1 diyabet, tip 2 diyabet, okul çağındaki çocuklarda sağlıklı beslenme, besin grupları, dengesiz beslenme sonucu oluşan hastalıklar hakkında veli bilgilendirme semineri yapıldı. 14/ 11/2018

Kas

2/C Sınıfı Ritmik Saymayı Nasıl Öğrendi?

İkişer ikişer saydı

Çoraplarla yazdı.

BİR DE GÜZEL ASTI . Artık Saymayı Hiç Unutmayacaklar..

Ekm

BİZ ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ EBRU İLE TANIŞTIK!  SUDA BOYAMA YAPTIK  KAĞIDA DÖKTÜK! GÖRDÜKLERİMİZE BİZDE İNANAMADIK! BİZ EBRU´YU ÇOK SEVDİK!!

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ YAD EDİLDİ.

SİZİ SEVİYORUZ!